LORLU ÖRGÜ BÖREK |
herkese güzel bir gün dileyerek doğumgünü menümle devam etmek istiyorum..
Her zaman buzlukta milföy bulunmalı diye düşünenlerdenim ben,ani bir misafir geldiğinde yada ani börek krizlerinde birebirdir her zaman.
Aslında tarifim hepimizin bildiği milföy börek ama yapılışı çok şık olduğu için yayınlamak istedim,yoksa normal şartlarda sadece lorla yapılmış bir milföy böreği yayınlamam,en azından iç harcı farklı olması lazım.
Tarifimi ''çay kahve bahane etkinliği''ne ev sahibeliği yapan arkadaşım emine'ye gönderiyorum..
MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
yeteri kadar lor peyniri
üzerine:
yumurta sarısı
susam
çörekotu
HAZIRLANIŞI
yapılışını zaten hepimiz biliyoruz benim en çok anlatmam gereken şekli onuda resimlerle anlatacağım.
Öncelikle milföy ne tamamen erimiş olsun nede buzluktan yeni çıkmış olsun,püf noktalarından biridir bu.
Milföy hamurunu tezgaha alalım,fotoğraftada göründüğü gibi yanlarında bir parmak kalınlığında eşit sayıda çentikler atalım,
dört köşeninde en baştaki çentiklerini koparalım ve ortasına koyalım..
İçine yeteri miktarda lor koyalım,başka bir malzemede olabilir,tercih size kalmış.
Sonra yine fotoğrafta göründüğü gibi önce başta ve sonda kalan parçayı üzerine kapatalım,sonra çentikleri bir sağdan bir solda üst üste gelecek şekilde kapatalım.
üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu serpip 200 dereceli fırına sürelim,kapağını çok fazla açmamaya özen gösterelim,yoksa iyi kabarmaz.altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak yada ılık olarak servis edelim
LORLU ÖRGÜ BÖREK |
Tavsiye ettigimiz diger yazilar : milföy hamurundan örgülü börek
No comments:
Post a Comment