Friday, April 25, 2014

Pazı Sarması





Her hafta mutlaka alınır pazardan.Sadece sarmasını yaparım ve afiyetle yenir.Muska şeklinde hazırladım.Sizler de bu şekilde hazırlayabilirsiniz.

Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.Hayırlı Cumalar.




Malzemeler:


  • 1 bağ Pazı Yaprağı

  • 1 büyük kuru soğan

  • 1,5 su bardağı pirinç

  • 1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası

  • 2 diş sarımsak

  • Tuz,karabiber,pul biber,kimyon

  • Yarım demet maydanoz

  • Yarım demet dereotu

  • Bir kaç dal taze nane

  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı










Üzeri için:



  • Tukaş Rendelenmiş Domates




Yapılışı:




  • Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince yemeklik doğrayın.

  • Derin bir kaba alın.

  • Pirinci yıkayın ve iyice süzüldükten sonra soğanların üzerine ekleyin.

  • Yeşillikleri yıkayın ince ince kıyın.

  • Tuz ve baharatları ekleyin.

  • Domates salçasını ilave edin.

  • Zeytinyağını da ekleyerek bütün iç malzemeyi karıştırın.

  • Pazıların saplarını kesin.

  • Derin bir kaba pazı yapraklarını alın.

  • Üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk bekletin ve suyunu süzün.

  • Pazı yapraklarını yukarıdan aşağıya doğru kesin ortadaki damar kısmını alın.

  • Her bir pazı yaprağının uç kısmına iç harç koyun ve muska şeklinde sarın.

  • Tencereye dizin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

  • Servis ederken üzerine domates sos ilave edin.



No comments:

Post a Comment