Her hafta mutlaka alınır pazardan.Sadece sarmasını yaparım ve afiyetle yenir.Muska şeklinde hazırladım.Sizler de bu şekilde hazırlayabilirsiniz.
Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.Hayırlı Cumalar.
Malzemeler:
- 1 bağ Pazı Yaprağı
- 1 büyük kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Bir kaç dal taze nane
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
Üzeri için:
- Tukaş Rendelenmiş Domates
Yapılışı:
- Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince yemeklik doğrayın.
- Derin bir kaba alın.
- Pirinci yıkayın ve iyice süzüldükten sonra soğanların üzerine ekleyin.
- Yeşillikleri yıkayın ince ince kıyın.
- Tuz ve baharatları ekleyin.
- Domates salçasını ilave edin.
- Zeytinyağını da ekleyerek bütün iç malzemeyi karıştırın.
- Pazıların saplarını kesin.
- Derin bir kaba pazı yapraklarını alın.
- Üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk bekletin ve suyunu süzün.
- Pazı yapraklarını yukarıdan aşağıya doğru kesin ortadaki damar kısmını alın.
- Her bir pazı yaprağının uç kısmına iç harç koyun ve muska şeklinde sarın.
- Tencereye dizin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
- Servis ederken üzerine domates sos ilave edin.
No comments:
Post a Comment