el açması tadında börek, ıspanak, Kıyma, Patates, POĞAÇALAR-BÖREKLER, tereyağı, un, unlu börek nasıl yapılır, yufka,
{[['']]}
Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktalarına dikkat ediniz.
· NOT:BU BÖREK ELDE AÇILMIŞ BÖREK LEZZETİNDE, KIYIR KIYIR BİR BÖREKTİR. ÖZELLİKLE FIRINDAN ÇIKAR ÇIKAR YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
· NOT. Bu böreğe iç malzeme olarak, kıymalı,patatesli ve ıspanaklı bir iç malzeme ile çok yakışıyor
· NOT: Böreklerinizi yapıp, dilimleyin ve istediğiniz sayıda buzdolabı poşetlerine koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz. Çıkarır çıkarmaz çözdürmeden pişiriniz.
· NOT: Katı yağ kullanmak istemezseniz, 1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ ve yarım su bardağından biraz fazla suyu karıştırın ve yufkalara sürünüz.
· AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· 1 kilo yufka
· 2 su bardağı un
· Eritilmiş yarm paket tereyağ veya margarin ( 125 gr)
· 1 su bardağı sıvıyağ
· İÇİ İÇİN:
· Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
· YAPILIŞI:
· Yufkanın tekini tezgaha serelim, üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.
· Süzgeç veya elek yardımıyla tüm yufkaya ince tabaka halinde un serpelim.
· Yufkayı ikiye katlayıp, yine üzerine yağ karışımından sürüp,
· İç malzememizi uç kısma yeteri kadar koyalım.
· Çok sıkı sarmadan rulo yapalım.
· İstediğimiz büyüklükte dilimlere keselim.
· Yağlanmış, fırın tepsimize dizelim.
· Kalan tüm yufkaları aynı işlemden geçirelim.
· Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ben sürmüyorum.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
· AFİYET OLSUN
Yazıyı paylaşın :
Bu konu ile alakali daha detayli bilgi inceleyebileceginiz kaliteli bir web sitesi : sahrap soysal unkurabiyesi
No comments:
Post a Comment