Malzemeler:
* 2-3 tane soyulmuş doğranmış enginar
* 200 gr kuzu kuş başı et
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber
* 1 tane kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı un
* Tuz,baharat
Yapılışı:
* Kuzu etli enginar yemeği çok lezzetlidir.
* Büyük bir tencereyi ocağa koyun
* Kuzu etlerinin üzerine 2 su bardağı su
* Suyunu tamamen çekene kadar pişirin
* Tencerenin kapağı aralık olsun
* Pişen etleri yağı ekleyin
* Etleri yağ ile kavurun
* Etlerin üzerine soğanları koyun
* Etleri ve soğanı iyice kavurun
* Doğranmış enginarları ilave edin
* Enginar birlikte şekeri ve unu ilave edin
* Kırmızı biberleri koyun
* Malzemelerin üzerini geçecek kadar su koyun
* Tuz ve baharat ekleyin
* Enginarlar pişene kadar ocakta tutun
* Pişen yemeğin altını kapatın
* 10 dk. dinlendirin ve servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Enginarın tam zamanı kuzu etli enginar çok lezzetli olur.
* Marketinizden veya pazardan soyulmuş çanak enginar alın
* Enginarların kılçıksız olmasına dikkat edin
* Bu yemeği isteyen terbiyeli yapabilir.
* Çok su koymadan az su ile pişirin
* Eti haşlarken isterseniz biraz et suyu alıp yemeğe daha sonra ekleyebilirsiniz
* Kırmızı biber çok güzel bir renk katıyor.
* Etin lezzeti enginara geçince çok güzel bir lezzet oluyor.
* Enginarlar limonlu su içinde beklediğinden,
* Pişirirken iyice yıkayın
* Tam yemeğe koyacağınız zaman doğrayın
* Limonlu sudan erken çıkarırsanız Enginarlar kararır
* Tuz,yağ ve baharatlar size kalmıştır.
AĞIZ YEMEYİNCE YÜZ TUTMAZ.
No comments:
Post a Comment