Wednesday, May 7, 2014

KUZU ETLİ ENGİNAR YEMEĞİ



kuzu etli enginar yeme i 1


Malzemeler:

* 2-3 tane soyulmuş doğranmış enginar

* 200 gr kuzu kuş başı et

* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ

* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan

* 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber

* 1 tane kesme şeker

* 1 tatlı kaşığı un

* Tuz,baharat


kuzu etli enginar yeme i 2

Yapılışı:

* Kuzu etli enginar yemeği çok lezzetlidir.

* Büyük bir tencereyi ocağa koyun

* Kuzu etlerinin üzerine 2 su bardağı su

* Suyunu tamamen çekene kadar pişirin

* Tencerenin kapağı aralık olsun

* Pişen etleri yağı ekleyin

* Etleri yağ ile kavurun

* Etlerin üzerine soğanları koyun 

* Etleri ve soğanı iyice kavurun

* Doğranmış enginarları ilave edin

* Enginar birlikte şekeri ve unu ilave edin

* Kırmızı biberleri koyun

* Malzemelerin üzerini geçecek kadar su koyun

* Tuz ve baharat ekleyin

* Enginarlar pişene kadar ocakta tutun

* Pişen yemeğin altını kapatın

* 10 dk. dinlendirin ve servis yapın

* Afiyet Olsun..


kuzu etli enginar yeme i 3


NOT:

* Enginarın tam zamanı kuzu etli enginar çok lezzetli olur.

* Marketinizden veya pazardan soyulmuş çanak enginar alın

* Enginarların kılçıksız olmasına dikkat edin


kuzu etli enginar yeme i 4


* Bu yemeği isteyen terbiyeli yapabilir.

* Çok su koymadan az su ile pişirin

* Eti haşlarken isterseniz biraz et suyu alıp yemeğe daha sonra ekleyebilirsiniz

* Kırmızı biber çok güzel bir renk katıyor.

* Etin lezzeti enginara geçince çok güzel bir lezzet oluyor.


kuzu etli enginar yeme i 5




* Un enginarın beyaz kalmasını sağlar

* Enginarlar limonlu su içinde beklediğinden,

* Pişirirken iyice yıkayın

* Tam yemeğe koyacağınız zaman doğrayın

* Limonlu sudan erken çıkarırsanız Enginarlar kararır

* Tuz,yağ ve baharatlar size kalmıştır.





kuzu etli enginar yeme i 6


AĞIZ YEMEYİNCE YÜZ TUTMAZ.

kuzu etli enginar yeme i 7

No comments:

Post a Comment