Wednesday, May 14, 2014

kuzu etli patlıcan






Kuzu etli patlıcan yemeği yaparken; yağ içerisinde kuşbaşı doğranmış kuzu etinin bıraktığı su buharlaşıncaya kadar kavrulur. Kuzu eti yumuşak ve çabuk pişen et olduğundan patlıcanla birlikte aynı sürede pişer. Et güzel kavrulursa, 25 dakika bitiminde kuzu etli patlıcan yemeğiniz servise hazır olur. 






kuzu etli patlıcan yemeği malzemesi

dört patlıcan

200 gr. kuzu kuşbaşı

dört kaşık zeytinyağ

bir iri soğan

dört diş sarımsak

iki sivri biber

iki domates

yarım kaşık domates salçası

karabiber, kimyon, tuz

su



kuzu etli patlıcan yemeği yapımı

patlıcanları alacalı soyun, kuşbaşı doğrayın, tuzlu su içinde bekletin

domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi halka doğrayın

yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun

üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı ve biberi katın kavurun

ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun

patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,

üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın

tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın

ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun



TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment