Kuzu etli patlıcan yemeği yaparken; yağ içerisinde kuşbaşı doğranmış kuzu etinin bıraktığı su buharlaşıncaya kadar kavrulur. Kuzu eti yumuşak ve çabuk pişen et olduğundan patlıcanla birlikte aynı sürede pişer. Et güzel kavrulursa, 25 dakika bitiminde kuzu etli patlıcan yemeğiniz servise hazır olur.
kuzu etli patlıcan yemeği malzemesi
dört patlıcan
200 gr. kuzu kuşbaşı
dört kaşık zeytinyağ
bir iri soğan
dört diş sarımsak
iki sivri biber
iki domates
yarım kaşık domates salçası
karabiber, kimyon, tuz
su
kuzu etli patlıcan yemeği yapımı
patlıcanları alacalı soyun, kuşbaşı doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi halka doğrayın
yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
afiyet bal şeker olsun
TABLET YEMEK TARİFLERİ etliye sütlüye karışmaz şıppadanak tarif blogu http://hevenk.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment