Tuesday, March 4, 2014

sahrap soysal unkurabiyesi

Selam sevgili web sitesi takipçilerimiz. Bugunku konumuz sahrap soysal unkurabiyesi.



el açması tadında börek, ıspanak, Kıyma, Patates, POĞAÇALAR-BÖREKLER, tereyağı, un, unlu börek nasıl yapılır, yufka,


{[['sahrap soysal unkurabiyesi 1']]}



sahrap soysal unkurabiyesi 2


Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktalarına dikkat ediniz.


·         NOT:BU BÖREK ELDE AÇILMIŞ BÖREK LEZZETİNDE, KIYIR KIYIR BİR BÖREKTİR. ÖZELLİKLE FIRINDAN ÇIKAR ÇIKAR YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.


·         NOT. Bu böreğe iç malzeme olarak, kıymalı,patatesli ve ıspanaklı bir iç malzeme ile çok yakışıyor


·         NOT: Böreklerinizi yapıp, dilimleyin ve istediğiniz sayıda buzdolabı poşetlerine koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz. Çıkarır çıkarmaz çözdürmeden pişiriniz.


·         NOT: Katı yağ kullanmak istemezseniz, 1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ ve yarım su bardağından biraz fazla suyu karıştırın ve yufkalara sürünüz.


·         AFİYET OLSUN



·         MALZEMELER:


·         1 kilo yufka


·         2 su bardağı un


·         Eritilmiş yarm paket tereyağ veya margarin ( 125 gr)


·         1 su bardağı sıvıyağ


·         İÇİ İÇİN:


·         Arzu ettiğiniz bir iç malzeme


·         YAPILIŞI:






sahrap soysal unkurabiyesi 3

·         Yufkanın tekini tezgaha serelim, üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.




sahrap soysal unkurabiyesi 4

·         Süzgeç veya elek yardımıyla tüm yufkaya ince tabaka halinde un serpelim.




sahrap soysal unkurabiyesi 5

·         Yufkayı ikiye katlayıp, yine üzerine yağ karışımından sürüp, 




sahrap soysal unkurabiyesi 6
·          un serpelim.


sahrap soysal unkurabiyesi 7






·         İç malzememizi uç kısma yeteri kadar koyalım.






sahrap soysal unkurabiyesi 8

·         Çok sıkı sarmadan rulo yapalım.




sahrap soysal unkurabiyesi 9

·         İstediğimiz büyüklükte dilimlere keselim.




sahrap soysal unkurabiyesi 10






·         Yağlanmış, fırın tepsimize dizelim.


·         Kalan tüm yufkaları aynı işlemden geçirelim.


·         Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ben sürmüyorum.


·         Önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında  kızarana kadar pişiriniz.






sahrap soysal unkurabiyesi 11







·         AFİYET OLSUN









Yazıyı paylaşın :





Bu konu ile alakali daha detayli bilgi inceleyebileceginiz kaliteli bir web sitesi : sahrap soysal unkurabiyesi

No comments:

Post a Comment